Nieuws uit Knokke

Knokke
Knokke

Nieuws uit Knokke

Beelden van 10 miljoen euro zijn goed beveiligd: “Verankerd in beton en loodzwaar”

16/06/18 05:57 - In het raam van beeldenwandeling Sculpture Link werden 25 beelden geïnstalleerd. Ze zijn van de hand van twee vrouwelijke topkunstenaars. Schrik voor een kunstroof, zoals er recentelijk een in Brugge was, hebben ze niet. “De beelden zijn verankerd in beton en loodzwaar”, zegt de organisator.

7.674 euro voor mantelzorgers

16/06/18 02:57 - Delhaize Heist heeft voorbije dinsdag een cheque van 7.674 euro overhandigd aan ‘Mantelzorg, fijn dat je er bent’, een beeldvormingsproject dat mantelzorgers wil sensibiliseren en informeren. Er werden liefst 7.674 flessen ‘Selected by Delhaize for Knokke-Heist’ verkocht, waarvan per fles een euro naar het goede doel ging.

Lippens ziet ze dan toch vliegen: hoe wereldprimeur bijna in het water viel

15/06/18 05:39 - De openingsdag van de eerste Zoute Air Trophy viel donderdag bijna in het water. De eerste Stol-wedstrijd op een strand, een wereldprimeur, had te kampen met wind, wolken en enkele kinderziektes. ’s Middags kon er sowieso niet gevlogen worden door hoogwater. “De organisatie heeft zich misschien wat verkeken op de veiligheidsnormen”, zegt schepen Anthony Wittesaele (GBL).

Rederij beboet voor zwartwerk op vissersboot

14/06/18 02:57 - Rederij Macduff uit Knokke-Heist is in de Brugse rechtbank veroordeeld tot een geldboete van 324.000 euro voor sociale inbreuken op een van haar vissersboten. Negen tienden van dat bedrag is met uitstel. Uit een inspectie van het schip Flowing Stream bleek dat tussen 2 maart en 24 augustus 2016 zeventien vissers niet correct gemeld waren bij de RSZ. Bovendien konden vier bemanningsleden de erkenning als zeevisser niet voorleggen. Aanvankelijk werd de zaakvoerster voor de rechter gedaagd, maar die sprak haar vrij, omdat ze niet verantwoordelijk was voor de aangiftes. De arbeidsauditeur daagde vervolgens Macduff zelf voor de rechter. De advocaat van de rederij stelde dat volgens de Belgische zeewet de kapitein altijd verantwoordelijk is voor de samenstelling van de bemanning. Maar de schippers verklaarden dat ze soms onder druk werden gezet door de rederij om met de voorziene bemanning uit te varen. De zaakvoerster ontspringt de dans nog niet volledig, want het arbeidsauditoraat ging in beroep tegen haar vrijspraak.

Hilde Casert krijgt Groene Pluim

13/06/18 02:57 - Voorbije weekend werd voor de zevende keer de Groene Pluim uitgereikt door Groen Knokke-Heist. De prijs beloont initiatieven die zich inzetten ten voordele van medemensen, jeugd, natuur, de buurt of de lokale gemeenschap. Hilde Casert, bekend voor haar inzet voor ‘Veilig op de fiets’ en projecten rond ontwikkelingshulp en kansarmoede, werd de winnaar.

Michel Hoozee verkozen tot nieuwe wijkburgemeester

13/06/18 02:57 - Wijk Oosthoek in de deelgemeente heeft de traditie om periodiek een nieuwe burgemeester te kiezen. Op de lijst stonden buurtbewoners Guido Allemeersch en Michel Hoozee. Die laatste haalde de winst overtuigend binnen, met 432 tegenover 144 stemmen. Gouveneur-keizer Eddy overhandigde hem de Belgische driekleur en de sleutel van het stukje Knokke-Heist. Deze week zijn er nog tal van activiteiten.

Leerlingen aan de slag in supermarkt

13/06/18 02:57 - Vorige week werd Albert Heijn in Knokke-Heist even gerund door basisschool Het Anker. In het kader van de talentenstage van Vlajo proeven de leerlingen in een niet-schoolse omgeving wat ‘leren op de werkvloer’ precies inhoudt. De klemtoon ligt niet op ze klaar te stomen voor de arbeidsmarkt, maar op hun kwaliteiten te ontdekken om zo later een betere studiekeuze te kunnen maken.

Hardrijder geflitst aan 169 kilometer per uur in Knokke-Heist

12/06/18 09:00 - In de politiezone Damme/Knokke-Heist is een hardrijder geflitst aan 169 kilometer per uur op een plaats waar 90 kilometer per uur de toegelaten maximumsnelheid is. In totaal reed bij de controle iets meer dan 20 procent van de bestuurders te snel, meldt de lokale politie.

Hoofdverdachte van dubbele ramkraak riskeert zware straf: “Hij was de brave schoonmoeder”

12/06/18 06:00 - Zeven Roemenen staan in de Brugse rechtbank terecht voor 22 zware diefstallen, waaronder een dubbele ramkraak in Knokse luxeboetieks. Het kopstuk riskeert tien jaar cel. De overige verdachten riskeren celstraffen tussen vijf en acht jaar.

Wegdromen bij de superbolides op de Zeedijk: “Had ik dat maar mijn garage staan”

11/06/18 06:00 - Dat er af en toe dure wagens rondrijden in Knokke, hoeft niet te verbazen, maar afgelopen weekend stonden er wel erg veel op de Zeedijk geparkeerd. De bolides nemen deel aan de Eagle Run: “Geen race, maar een vijfdaags plezierreisje richting Saint-Tropez.”

Zelf nieuws uit Knokke?
Deel ervaringen over KnokkeKnokke

„ Op woonplaatsen.be vindt u alle informatie over uw gemeente. Ook over Knokke! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken